Sposób przygotowania

Kości dokładnie umyć, następnie podzielić je na części, wrzucić do garnka, zalać zimną wodą, dodać przyprawy i gotować w celu uzyskania bulionu. Flaki dokładnie oczyścić, w miarę potrzeby obgotować 2- 3 razy, następnie zalać zimną wodą, zagotować, dodać bulion z kości i gotować do uzyskania miękkości. Wszystkie warzywa dokładnie umyć, obrać i pokroić w paseczki lub kostkę, wrzucić do rondelka, zalać je wodą i dusić na małym ogniu. Flaki po ugotowaniu należy odcedzić i pokroić w drobne kawałki- paseczki, wedle uznania. Z mąki i tłuszczu należy przygotować zasmażkę, przestudzić i dodać do flaków. Do tego należy dodać uduszone warzywa, wymieszać, doprawić wedle uznania i zagotować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Lubię flaczki :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Iwusia, ja też :)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    a ja nie za bardzo
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Ja nie przepadam, ale dobrze przyprawione są smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Narobiłaś mi smaka na przepyszne flaczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !