Sposób przygotowania

Mleko podgrzewamy z margaryną ,cukrem i solą, wkruszamy drożdże i dodajemy jajo. Mieszamy ze sobą i dodajemy mąkę , dokładnie wszystkie składniki wyrabiamy i zostawiamy do wyrośnięcia. Rozwałkujemy ciasto, grubo. Szklanką wyciskamy kółka do każdego dajemy dżem i gotujemy na parze ok.15 min

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    są dobre robię takie tylko z czekoladą
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    tzw knedle :) przynajmniej w moim regionie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo lubię takie kluski na parze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Aginaa u nas knedle to co innego, te to kluski na parze, tzw. parowe kluski.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    u nas też kluski parowe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !