Sposób przygotowania

Ziemniaki, obrać i i utrzeć na tarce. Przysmażyć na oleju cebulę /na rumiano/.Na nią wyłożyć ziemniaki, doprawić solą i pieprzem - podgrzewać, aż masa zgęstnieje, cały czas mieszając.
Z kapusty wyciąć głąb, włozyć do wrzątku , gotować, stopniowo odrywając sparzone liście. Wystudzić, odkrawać nerw, nakładać masę ziemniaczana i zwijać gołąbki.Dno brytfanki wyłożyc pozostałymi liśćmi, układać ciasno gołąbki> Zalać wrzącą wodą z rozpuszczona kostką rosołową i masłem. Dusić 45-60 minut w piekarniku.
Podawać polane wytopionymi ze słoniny lub wędzonki skwarkami, ale najlepsze są z sosem pomidorowym lub grzybowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    niezłe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !