Sposób przygotowania

Pomidorki umyłam, pokroiłam na ósemki. Cebulę obrałam, pokroiłam w kosteczkę. Plastry podgardla (może być wędzony boczek) pokroiłam w kostkę i wrzuciłam na rozgrzaną patelnię. Smażyłam aż wytopił się tłuszcz a skwarki zdjęłam na talerzyk. Na patelnię wrzuciłam cebulę a gdy się zeszkliła dodałam pomidorki. Posoliłam lekko i oprószyłam przyprawą \"suszone pomidory z czosnkiem i bazylią\" dodając jej ok. 1 czubatej łyżeczki. Gdy odparował nadmiar wody z pomidorów wlałam, wybite wcześniej do miseczki i roztrzepane lekko, jajka. Smażyłam aż się ścięły doprawiając solą i świeżo mielonym pieprzem. Podałam ze świeżym chlebem posypując skwarkami.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Rewelacja!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    Smakowite:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    było na prawdę pyszne! polecam taką wersję
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto wypróbowac
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pychotka,uwielbiam jajecznicę z pomidorami.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !