Sposób przygotowania

Mięso zmielić i usmażyć na patelni na rozgrzanym oleju, do mięsa dolać wino i dusić zanim ono nie wyparuje. Dodać pokrojone warzywa (seler, marchewkę i cebulę). Wszystko przyprawić solą, pieprzem, podlać ok. 1/2 szkl. wody i dusić z pół godziny. Wywar odlać, dodać do wywaru pokrojone anchois, natkę posiekaną, skórkę z cytryny i to wszystko zagrzać. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, do makaronu dodać mięso z warzywami, wszystko ze sobą wymieszać, na talerzu polać sosem. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    mnia mniam
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mięsko z winem i makaron, pyszności;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !