Sposób przygotowania

Najpierw myjemy grzybki jak mamy, suszone borowiki, maślaki czy podgrzybki , zalewamy je woda i odstawmy je na kilka godzin potem je gotujemy i zmielmy w maszynce , cebulę posiekać . W tym wywarze co moczyły się grzybki musimy namoczyć te czerstwe bułki , zaś w drugim garnku stapiamy masełko , podsmażamy na masełku cebulę , do cebuli dodajemy grzyby , odciśnięte bułki i całość smażymy . Całość przekładamy do dużej miseczki , dodajmy teraz tak : orzechy , świeżą natkę pietruszki poszatkowaną , koperek tak samo ,5 żółtek ,śmietanę i sól wraz z pieprzem . Dokładnie musimy tą masę wyrobić a do tej masy dodajmy pianę ubitą z jajek . Mieszamy . Masę wkładamy do formy wyłożoną papierem i pieczemy 60 ,minut w 180 st.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !