Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przepłukać zimną wodą, odstawić. Brokuły podzielić za małe różyczki, wrzucić na 2 minuty do wrzącej, osolonej wody. Odcedzić, przelać zimną wodą. Paprykę i czosnek oczyścić. Paprykę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki. Wrzucić na patelnię na rozgrzaną oliwę, smażyć minutę. Włożyć brokuły, zalać składniki bulionem. Przyprawić solą oraz pieprzem, gotować 2 minuty. Dodać makaron i masło, wymieszać. Na koniec posypać danie drobno posiekaną natką i parmezanem.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszniutkie warto spróbować ..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !