Sposób przygotowania

1. Ciasto pokroić w paski 3 centymetrowe , fotemki posmarować tłuszczem, obwinąć ciastem, tak aby jedno zachodziło na drugie, smarować roztrzepanym żółtkiem i obsypać cukrem , układać na foremce i piec na złoto. Po upieczeniu wyciągać delikatnie foremki, zimne rurki nadziewać kremem.

2. Krem: Odlać pół szklanki mleka, rozmieszać 5 żółtek, 3 łyżki mąki zwykłej, dwie łyżki ziemniaczanej, jedną szklankę cukru, resztę mleka zagotować i wlać do niego przygotowaną masę, zagotować jak budyń, wystudzić. Utrzeć masło i margarynę, dodawać po troszkę budyniu, ucierać, przy omocy szprycy napełniać rurki kremem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajnie zrobione
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Twoje rurki z kremem warte są głosu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    mniam!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uwielbiam je.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super sie prezentują
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    bomba
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    śliczne wyszły

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !