Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto budyniowe Agi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 2 sztuki
cukier 1 szklanka
budyń śmietankowy 2 opakowania
mleko 1 litr
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowe Agi

Margarynę,mąkę,jajka,cukier,proszek do pieczenia ugniatamy dokładnie.1/3 tego ciasta wkładamy do zamrażalnika,pozostałą część wykładamy na uprzednio wysmarowaną tłuszczem blaszkę.Na ciasto kładziemy drobno pokrojone owoce.Gotujemy budyń z 3 szklanek mleka.Gorący wylewamy na owoce.Zamarznięte ciasto trzemy na budyń.Pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Przestudzone ciacho polewamy polewą.Proste a pyszne.Polecam:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 06.03.2012 16:09
pyszniutkie
Krystyna32 09.01.2012 10:45
pycha
Justyna Jussstiii 23.05.2011 13:12
super
Ania67 23.02.2011 09:26
Uwielbiam wszystko z budyniem:)
marchewka 19.02.2011 21:35
Chyba też w formie od tarty byłoby fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak