Sposób przygotowania

Margarynę,mąkę,jajka,cukier,proszek do pieczenia ugniatamy dokładnie.1/3 tego ciasta wkładamy do zamrażalnika,pozostałą część wykładamy na uprzednio wysmarowaną tłuszczem blaszkę.Na ciasto kładziemy drobno pokrojone owoce.Gotujemy budyń z 3 szklanek mleka.Gorący wylewamy na owoce.Zamarznięte ciasto trzemy na budyń.Pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Przestudzone ciacho polewamy polewą.Proste a pyszne.Polecam:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    Chyba też w formie od tarty byłoby fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Uwielbiam wszystko z budyniem:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !