Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczeń wołowa 1 kg
cebula 2 szt
boczek wędzony 20 dag
pieczarki 20 dag
sok z cytryny 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
śmietana 3 łyżki
szczypiorek usiekany 3 lyzki
mąka 2 łyżki
smalec 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe

Mięso pokroić na plastry, zbić tluczkiem, oprószyć ziołami prowansalskimi i pieprzem. Cebulę, boczek i pieczarki pokroić w kostkę i nakładać na każdy płat mięsa, zwijać ciasno w rulon, zpiąć wykałaczką, oprószyć mąką i obrumienić na smalcu. Przełożyć do rondla, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, podlać wodą i dusić do miękkości. Pod koniec dodać drobno posiekany czosnek, szczypiorek i śmietanę, przyprawić do smaku. Przed podaniem wyjąc wykałaczki. Roladki polać sosem i posypać tartym serem. Podawać z kluskami lub ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 11.10.2013 14:12
uwielbiam :-)
gacopierz23 17.09.2012 18:14
taka najlepsza
Iwona51
Iwona51 23.12.2011 09:13
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak