Sposób przygotowania

Mięso pokroić na plastry, zbić tluczkiem, oprószyć ziołami prowansalskimi i pieprzem. Cebulę, boczek i pieczarki pokroić w kostkę i nakładać na każdy płat mięsa, zwijać ciasno w rulon, zpiąć wykałaczką, oprószyć mąką i obrumienić na smalcu. Przełożyć do rondla, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, podlać wodą i dusić do miękkości. Pod koniec dodać drobno posiekany czosnek, szczypiorek i śmietanę, przyprawić do smaku. Przed podaniem wyjąc wykałaczki. Roladki polać sosem i posypać tartym serem. Podawać z kluskami lub ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    taka najlepsza
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    uwielbiam :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !