Sposób przygotowania

1. Kapustę blanszujemy .Wybieramy 8 ładnych liści .Szynkę gotujemy w wywarze do miękkości.
2. Kroimy wystudzona w kosteczkę ,
3. Dodajemy do niej posiekany szczypiorek ,ser biały i jajko .
4. Przyprawiamy do smaku.Farszem wypełniamy kapustę i zwijamy .Smażymy je 5 minut na oleju ,a następnie wlewamy rosół i gotujemy 5 minut kolejnych .
5. Wyjmujemy gołąbki z wywaru ,Dodajemy do niego śmietanę i mieszamy .
6. Tak przygotowanym sosem polewamy gołąbki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Czas zrobić gołąbki jakoś dawno nie robiłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    ja robiłam z młodej kapustki gołąbki :) wyszły bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo lubię gołąbki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    uwielbiammm takie;]
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre,bardzo lubie
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo ciekawy farsz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !