Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso 750 g
pieczarki 400 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól
pieprz
bułka czerstwa 2 małe
tłuszcz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami

Pieczarki umyć, osączyć pokroić w plastry. Cebulę obrać pokroić w kostkę, połowę cebuli odłożyć do mięsa mielonego. Cebulę udusić na tłuszczu, dodać pieczarki, sól i pieprz, dusić do miękkości. Mięso wymieszać z cebulą, namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Z masy formować placuszki, na środek każdego placka nałożyć farsz pieczarkowy i skleić brzegi kotlecika. Formować podłużne kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak