Sposób przygotowania

1. Kapustę gotujemy do miękkości odcedzamy ,studzimy i odciskamy lekko z nadmiaru wody.
2. Cebule kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oleju dodajemy pokrojona kapustę ,przyprawiamy maggi i dalej chwile smażymy .zdejmujemy z ognia i studzimy .
3. Następnie wbijamy jajko,doprawiamy pieprzem i mieszamy .Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę i studzimy .Mieszamy z jajkami ,mąką i zagniatamy ciasto .
4. Na posypanej mąką stolnicy formujemy z niego prostokąt grubości 1cm na 1,5 cm .
5. Posypujemy bułką tartą .
6. Smarujemy farszem i zwijamy brzegi .
7. Przekładamy do keksówki posmarowanej masłem i wstawiamy do średnio nagrzanego piekarnika tj.160* C i pieczemy aż się ze złoci.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Kulebiaki to ja lubię:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smacznosc
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    nie jadłem,ale brzmi pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !