Sposób przygotowania

Obydwa rodzaje ryżu ugotuj w posolonej wodzie. Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. Dymki pokrój na kawałeczki. Pieczarki oczyść, większe przekrój na pół, małe pozostaw w całości. Na patelni rozgrzej olej, usmaż na nim mięso na rumiano.
Mięso zdejmij z patelni, oprósz je solą i pieprzem. Na tym samym tłuszczu smaż 2 minuty pieczarki z dymką. Dodaj mięso. Podlej bulionem. Doprowadź do wrzenia. Dodaj śmietanę, gotuj 3 minuty. Do gulaszu wsyp sos pieczeniowy, dokładnie wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem i sokiem z cytryny.
Ryż przełóż do miseczek. Lekko ugnieć łyżką. Miseczki postaw do góry dnem na talerzach i ostrożnie zdejmij je, by powstały ryżowe kopczyki. Obok nałóż porcje gulaszu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !