Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pod szpinakową pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka
szpinak świeży
czosnek
cebula
jogurt naturalny

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pod szpinakową pierzynką

Pierś kurczaka osolić, opieprzyć i ugotować na parze. Szpinak pogotować w niesolonej wodzie ok 3 minuty, odcedzić. Na oliwie podsmażyć cebulę, dodać pokrojony szpinak, czosnek, osolić. Dusimy kilka minnut. Na koniec dodajemy 2 łyżki jogurtu. Nakłądamy szpinak na całą pierś kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak