Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. DO piany dodajemy po jednym żółtku, a następnie po łyżce cukru, cały czas miksując. Mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, cukier waniliowy oraz kakao mieszamy razem. Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Gotowe wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 min w temp. 180\'C. Gotowy biszkopt kroimy wzdłuż. Powidła podgrzewamy na małym ogniu, dodajemy pokruszoną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Gotowym smarujemy obie połówki biszkopta. Marcepan rozwałkowujemy i nakładamy na powidła. Przykrywamy drugą częścią biszkopta. Polewamy polewą czekoladową deserową ( biało - brązową ). Gotowe odkładamy w chłodne miejsce na ok 30 min. Smacznego !!

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    wygląda przepysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda apetycznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo apetyczny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    piękny i na pewno pyszny !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    bosko wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    jak czytam składniki to już wiem, że będzie przepyszny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Wygląda niezwykle:)I pewnie tak tez smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    proste i smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !