Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do piany dodać żółtka i chwilkę miksować a następnie dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz i za pomocą chochelki wylewać porcje smażąc, aż ładnie się zarumieni. Gotowe odkładamy by przestygły. Zimne napełniamy bitą śmietaną i ćwiartkami truskawek. Składamy na pół - posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ale pyszny;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    malenkaaa_85

    Az chce sie zjeść
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda apetycznie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne ciacho wyszło
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne ciacho wyszło
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    idealny deser :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    pięknie i pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Właśnie tego mi trzeba;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wygląda przepysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super wygląda
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    lipa, cos okropnego, stracilam 5 jaj na cos co sie nie naddaje do jedzenia
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    ciasto jak podeszwa, nie przypomina tego ze zdjecia, to na pewno nie ten przepis, szkoda skladnikow,i pieniedzy, okropnosc
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Anonim - zdjęcie nie jest mojego autorstwa zostało dodane przez kogoś innego ... Co do przepisu niestety nie mogę się zgodzić z Twoją opinią, bo wielokrotnie robiłam omleciki i były smaczne i puszyste ...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !