Sposób przygotowania

polędwiczki opłukać,oczyścić z błon rozkroić wzdłuż ale nie do końca,mięso rozłożyć na desce i rozbić tłuczkiem,jabłka obrać pokroić na ćwiartki,usunąć gniazda nasienne,2 jabłka pokroić w cienkie plastry a trzecie zostawić do sosu,mięso oprószyć solą,pieprzem,majerankiem i tymiankiem,położyć plastry jabłek i posmarować ja musztardą,oprószyć bułką tartą i posypać posiekaną zieleniną,mięso zawinąć w rulon i związać nicią,następnie przesmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor,po usmażeniu wstawić do piekarnika i piec ok.30min.w temp.180st.w rondelku podgrzać porto z sosem sojowym,cukrem i pozostałym jabłkiem całość powoli gotować mieszając aż powstanie gęsty sos,na patelni rozgrzać masło i podsmażyć umyte i pokrojone warzywa,cukinię,pieczarki,marchew,kalafior i fasolkę wymieszać i smażyć ok.10min.doprawić do smaku solą i pieprzem,mięso pokroić w cienkie plastry,podane na warzywach,udekorowane jabłkiem i polane sosem porto.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !