Sposób przygotowania

ciasto francuskie: wyrabiamy ciasto z octu, 150 g maki, 150g masla, 1 jajko i 2 lyzki wody. Ciasto powinno byc elastyczne, nie klejace sie do rak. Odstawaimy ciasto do lodowki. Najlepiej na kilka godzin, nastepnie ciasto wlakujemy na 2 prostokaty i pieczemy na 180 stopni, az do przyrumienienia sie.

Krem: ucieramy zoltka z cukrem waniliowym i cukrem bialym. Nastepnie dodajemy mleko i calosc gotujemy ok 3 min. Gdy masa ostygnie ucieramy z nia maslo i wkladamy nasz krem do lodowki.

Nastepnie juz tylko na nasze ciasto kaldziemy krem i przykrywamy drugim ciastem, posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Muszę wypróbować ten przepis:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    Też wypróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !