Sposób przygotowania

jabłka obrać i pokroić w kostkę następ-nie uprażyć z 1/2 szlanki cukru,mąkę z proszkiem do pieczenia i miękką margaryną wymieszać mikserem,dodać resztę cukru,żółtka i śmietanę wszystko wymieszać 1/3 ciasta odłożyć na kruszonkę a resztą wyłożyć spód i boki tortownicy,na cieście ułożyć uprażone jabłka i posypać resztą ciasta pokruszonego w rękach,piec ok.45min.w temp.180st.jeszcze ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    moja ulubiona!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    szarlotka zawsze jest pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    no właśnie
  • 3
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    przepyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    nie ma to jak domowa szarlotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    fajna słodkość

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !