Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąke, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, aromat i zmielone orzechy, dokładnie posiekać nożem. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać do mąki i zarobić ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na dwie godziny. Następnie ciasto rozwalkować, pokroić na trójkąty i zwijać rogaliki. Ułożyć na blaszce, posmarować białkiem i piec w temp 170 stopni na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    też takie lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    bardzo smaczne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się super deser.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !