Sposób przygotowania

Zalewa: na 1 l wody - 2 płaskie łyżeczki soli

Słoiki (na tę ilość ogórków zazwyczaj potrzebuję 7 słoików o pojemności 3/4 litra) umyć i wyparzyć.

Ogórki umyć.

W garnku zagotować wodę z solą.

W słoikach układać ogórki, przekładając je przyprawami (przypraw nie należy żałować!). Do słoików nalewać wrzącą zalewę, przykrywkę mocno dokręcić, słoiki ustawić dnem do góry - po ostudzeniu oczywiście odwrócić. Ponieważ przepis nie jest mój, tylko mojej teściowej, nie będzie brakiem skromności, gdy stwierdzę: NIE MA LEPSZYCH OGÓRKÓW KISZONYCH!

Spróbuj również

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !