Sposób przygotowania

Kalarepę obrać, pokroić w kostkę. Do rondla włożyć 2 łyżki masła, rozgrzać dodać kalarepę i dusić do miękkości z dodatkiem soli i cukru. Złyżki masła i mąki zrobić zasmżkę, dodać do kalarepy i chwilę podusić. Przyprawić do smaku octem i przyprawą maggi, zagotować. Podawać na ciepło do pieczeni.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis,wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    robię podobną tylko trę na grubych tarkach
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musze zrobić kiedyś.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !