Sposób przygotowania

Miękkie masło połączyć z cukrem, cukrem pudrem, mielonymi migdałami (choć można także drobno je posiekać wówczas w cieście będzie je czuć) i jajkiem. następnie dodać mąkę i szybko zagnieść ciasto które schładzać w zamrażalniku 20 minut. ciasto rozwałkować i wylepić nim najlepiej tartę piec ok 25 minut w temp. 150 stopni.
Jabłka obrać i pokroić na kawałki rozgotować je z niewielką ilością wody dodać cukier waniliowy, cukier zwykły do smaku oraz 1 łyżeczkę cynamonu. Na podpieczony spód wyłożyć masę jabłkową i zapiec ok. 15-20 minut. Następnie ubić na sztywno białka dodając do nich ok. 2 łyżek cukru pudru. Wyłożyć je na jabłka po upływie danego czasu i posypać płatkami migdałowymi. Piec do momentu zrumienienia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Super
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Lubię takie ciacha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !