Sposób przygotowania

Do naczynia wsypać mąkę, dodać żółtka, aromat i mleko, wymieszać ciasto.[ Ciasto powinno mieć konsystencję gęściejszą niż naleśniki]. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, wymieszać. W rondlu rozgrzać tłuszcz, łyżką nabierać ciasto i cienkim sznureczkiem lać spiralne ciasteczka. Smażyć na rumiano z obu stron. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapewna są smaczniutkie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    chrupiące
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    świetny pomysł;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis wart wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !