Sposób przygotowania

Drożdże rozmieszać w wodzie, dodać do mąki razem z cukrem, solą i jajkiem. Wyrobić gładkie ciasto i odstawić na około 30 min, pod przykryciem do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Następnie utoczyć wałeczki, które zwinąć w obwarzanki, przykryć i zostawić na kolejne 30 min.
W garnku zagotować wodę z cukrem (1 łyżeczka cukru na litr wody) i do gotującej się wody włożyć obwarzanki, sparzyć około 2 min. Odsączyć z wody, posypać makiem i piec 15 min w temp 150-160st.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    pychota!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wyglądają znakomicie
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    a ciekawa jestem po co się je parzy ....? interesujące....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    bardzo lubię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniale wyglądają. Idealne na śniadanie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    edi

    ciekawe czy smakują jak te oryginalne krakowskie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !