Sposób przygotowania

Zagotować mleko z solą , potem zdejmujemy z ognia i wsypujemy kaszę mannę , czekamy. Masełko ubijamy na pianę z cukrem i cukrem waniliowym , jajkami i białkiem , i do tego dodajemy kaszę mannę . Troszkę budyniu w proszku rozpuszczamy w mleku , i cąłą tą masę połączyć i dokładnie ubić trzepaczką . Połowę masy wlewamy do natłuszczonej formy , jeżyny wcześniej umyte wsypać na ta pierwszą warstwę , potem dodać resztę warstwy . Żółtko rozbić w niewielkiej ilości mleka i polać górę sufletu . Całość zapiekamy pół godzinki w temp. 200 st.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !