Sposób przygotowania

Makę wraz z solą wymieszać wraz ze szklanką goracej wody(wodę dolewać powoli). Zagniatać powstałą masę, aż będzie jednolita i elastyczna. Z tego przepisu wychodzi 40 małych pierożków.
Przygotować farsz: banany obrać i pokroić na mniejsze kawałki , połączyć cukrem i cynamonem (ilości wg uznania).
Wszystko ze sobą połączyć, aby powstała jednolita masa. Z ciasta wycinać małe kółka i w każde wkładać trochę farszu. Za pomocą dłoni zlepić ciasto. Przygotowane pierogi można od rau zamrozić, albo ugotować we wrzącej wodzie i po kilku minutach gotowania podawać.

Najlepiej smakują z serkiem homogenizowanym :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Brawo ! Pomysł świetny na słodki obiad .
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !