Sposób przygotowania

Mleko delikatnie podgrzać. W letnim mleku rozpuścić drożdze z dodatkiem cukru. Do miseczki wsypać mąke pszenną i pełnoziarnistą, wlać wodę, oliwę, wsypać sól, cukier i rozpuszczone drożdze. Wszystko ze sobą połączyć. Ciasto powinno być minimalnie lepkie. Przygotowane ciasto odłożyć w ciepłe miejsce aby wyrosło- na około 1,5-2 godziny. Po tym czasie podzielić ciasto na 6 części i z każdej uformować kulkę. Przygotowane bułeczki delikatnie posmarować mlekiem i piec w 230 C około 30 minut.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Piękne bułczki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !