Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrzanowe ozorki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ozorki wieprzowe 4 szt.
włoszczyzna
sól
ziele angielskie 3 ziarenka
bulion warzywny 1,5 szklanki
chrzan ze słoika 3 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki
sok z jednej cytryny
śmietana 12-procentowa 3 łyżki
mąka krupczatka 1/2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: chrzanowe ozorki

Ozorki oczyść, mocz godzinę w zimnej wodzie. Ugotuj z włoszczyzną i przyprawami. Ostudź, obierz skórkę, pokrój.
Sos: Chrzan połącz z wywarem i mąką. Mieszając, zagotuj. Dodaj śmietanę, wymieszaj, przypraw cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Polej ozorki. Podawaj z ziemniakami i ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak