Przepis i sposób przygotowania na: chrzanowe ozorki
Sos: Chrzan połącz z wywarem i mąką. Mieszając, zagotuj. Dodaj śmietanę, wymieszaj, przypraw cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Polej ozorki. Podawaj z ziemniakami i ulubioną surówką.
ozorki wieprzowe | 4 szt. |
włoszczyzna | |
sól | |
ziele angielskie | 3 ziarenka |
bulion warzywny | 1,5 szklanki |
chrzan ze słoika | 3 łyżeczki |
cukier | 1/2 łyżeczki |
sok z jednej cytryny | |
śmietana 12-procentowa | 3 łyżki |
mąka krupczatka | 1/2 łyżki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: