Sposób przygotowania

Z drożdży, łyżki cukru, mleka i 100g mąki zrobić zaczyn.Wymieszać wszystko dobrze i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Utrzeć żółtka z resztą cukru i dodać do zaczynu.
Potem dodać resztę mąki, białko i roztopione masło.
Wyrabiać tak długo aż przestanie się kleić do rąk. Jeśli trzeba, to należy dosypać mąki.
Wyrobione ciasto odstawić na godzinę.
Przygotować masę makową.
Gotowe wyrośnięte ciasto rozwałkować na pergaminie )musi powstać prostokąt).
Położyć warstwę masy makowej i powoli zawijać.
Ostawić na 30 minut.
Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Po ostygnięciu ciasto można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Wygląda rewelacyjnie:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Prezentuje się bardzo apetycznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !