Sposób przygotowania

1. Herbatniki i orzechy drobno kroimy i mieszamy z rozpuszczonym masłem
2. Taką masę wykładamy spod tortownicy .
3. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej śmietance .
4. Żółtka ucieramy z cukrem i serem najlepiej gotowym trzykrotnie mielonym .
5. Dodajemy śmietankę i wydrylowane wiśnie.
6. Masę serowa wykładamy na spód z herbatników ,wyrównujemy powierzchnie .
7. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny by stężało .
8. Sernik polewamy biało czekoladową polewami i posypać płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Musi być bardzo dobry:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    brzmi ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Wspaniały :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ser i wiśnie to pyszny duet.
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię wszystko z wiśniami.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    napewno pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !