Sposób przygotowania

1. Ze składników na ciasto wyrabiamy ciasto .Zawijamy w folie aluminiowa i chowamy na 2 godziny do lodówki.
2. Po tym czasie wylepiamy forem do tarty ciastem formując brzegi ,przykrywamy folia aluminiowa ,ana nią wsypujemy suchą fasole na dno aby podczas pieczenia ciasto zbyt nam nie urosło ,
3. to taki sposób mojej matuli.
4. Pieczemy ciasto w 200* C przez 12 minut .
5. Po zapieczeniu zsypujemy fasole i wstawiamy ponownie by nabrało złotego kolorku. Maliny wcześniej umyte i osuszone układamy na tarcie.
6. Cukier delikatnie moczymy w wodzie i podgrzewamy by się rozpuścił.
7. Wlewamy rum i ucieramy razem .Ciepłym sosem cukrowo - -rumowym polewamy maliny i zostawiamy do zastygnięcia.
8. Możemy ozdobić bitą śmietaną .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Pewnie smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Jeszcze jak ktoś zrobi i poczęstuje??:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pychotka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    boska tarta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawa wersja :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !