Sposób przygotowania

Sliwki, jabłka i rodzynki namoczyć w przegotowanej wodzie. Ja namaczam w winie. Następnie odsączyć i pokroić w paseczki. Margarynę utrzeć na krem z cukrem pudrem, a nastepnie dalej ucierając dodawać partiami zmielony twaróg, aż powstanie jednolita masa. Wymieszać z bakaliami. Masę ułożyć w tortownicy, przykryć folią i obciążyć deseczką. Odstawić na noc w chłodne miejsce. Wyjąć z formy i ozdobić orzechami. Serniczek jest też dobry z dodatkiem świeżych owoców jak truskawki, maliny czy jagody.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    byMJ

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    byMJ

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !