Sposób przygotowania

Rozbijamy jajka, oddzielamy białka od żółtek. Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym, szczyptą soli, a następnie żółtkami. orzechy mieszamy z maka i proszkiem do pieczenia. Porcjami dodajemy do masy żółtkowej, ucierająć. Łączymy z kawa i likierem. Z białek ubijamy pianę, delikatnie mieszamy z ciastem. Blachę smarujemy tłuszczem i posypujemy tartą bułką. wykładamy ciasto. Pieczemy 30 min, wierzch posypujemy kakao. Ciasto kroimy na 20 kwadratów. Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno, morele osącamyz. na kazdym kawałku ciasta układamy połówke moreli. dekorujemy kleksem bitej smietany i rodzynką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !