Sposób przygotowania

mąkę przesiać razem z kakao dołożyć pokrojoną na kawałki margarynę i posiekać nożem,dosypać cukier,wbić jajko i szybko zagnieść ciasto,zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na 30min.następnie rozwałkować ciasto i wylepić formę do tarty nakłuć widelcem i upiec ok.20min.w temp.180st.śmietanę z cukrem mocno podgrzać dodać ajerkoniak i połamaną czekoladę,podgrzewać aż się rozpuści,schłodzić ok.4godz.po czym ubić na sztywno i wylać na upieczony spód tarty,schłodzić,przed podaniem udekorować marcepanowymi ozdobami i nitkami stopionej czekolady.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    szkoda tylko że nie ma zdjęcia
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    czekolada,ajerkoniak same pyszności!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !