Sposób przygotowania

ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie,dynię obrać usunąć pestki,miąższ pokroić w kostkę na patelni rozgrzać masło i wrzucić pokrojoną dynięmieszając smażyć ok.5min,zdjąć z ognia i posypać posiekanymi ziołami oprószyć solą i pieprzem,ziemniaki obrać z łupinek i pokroić w grube plasterki,jajka wbić do miseczki i rozkłucić,wymieszać ze śmietaną i startym serem parmezanem,przyprzawić kucharkiem,dno i boki naczynia żąroodpornego wyłożyć boczkiem,następnie układać na przemian plasterki ziemniaków i kawałeczki dyni,każdą warstwę polać sosem,wierzch zapiekanki przykryć odłożonymi plastrami boczku i zapiec ok.50min.w temp.180st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę sam spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !