Sposób przygotowania

mięso opłukać i pokroić w grubą kostkę,pomidory umyc i ponakłuwać widelcem włożyć do miseczki z wrzątkiem po 2min.wyjąć i obrać ze skórki,rozgrzać na patelni łyżkę oliwy i łyżkę masła wrzucić pokrojone mięso,mieszając smażyć aż zbrązowieje,po czym wlać na patelnię 2/3 szklanki wody i zagotować zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem ok.15min.na dnie żąroodpornego naczynia ułożyć podduszone mięso,cebulę obrać i pokroić w małą kostkę,rozgrzać resztę oliwy i zeszklić cebulkę wyłożyć na warstwę mięsa,posypać posiekaną natką pietruszki i przyprawić solą i pieprzem,dynię obrać usunąć pestki,miąższ pokroić w kostkę i podsmażyć na reszcie masła,wyłożyć na cebulę,pomidory pokroić na połówki i ułożyć na warswie dyni,ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać wierzch zapiekanki,szczelnie przykryć folią aluminiową i piec ok.45min.w temp.190st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    takiej zapiekanki jeszcze nie jadłam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !