Sposób przygotowania

Rodzynki zalać rumem, zostawić na noc. Orzechy wymieszać z bułką tartą, jajkami, cukrem waniliowym, solą, cynamonem oraz startą skórką cytrynową. Obrane jabłka pokroić w plastry. Masło utrzeć z cukrem i dodać do masy. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wyłożyć ciasto. Ułożyć na nim jabłka, wciskając je w masę. Piec przez 45 minut w temp. 180 stopni. W tym czasie odcedzić rodzynki, marmoladę zagotować, ciasto posmarować marmoladę i posypać rodzynkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !