Sposób przygotowania

Włoszczyznę obrać,włożyć do garnka razem z boczkiem.Zalać pięcioma szklankami wody i ugotować wywar,wyjąć włoszczyznę i boczek.Jajka ugotować na twardo,wyjąć z wrzątku,zalać zimną wodą i odstawić,aby wystygły.Obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki lub ósemki.
Serwatkę wymieszać z mąką.Wlać do gorącego wywaru,wymieszać i zagotować.Posolić do smaku,dodać roztarty czosnek,kminek oraz kiełbasę.Zupę zaprawić śmietaną,mocno podgrzać,ale nie gotować.
Gotowy żurek rozlać do małych miseczek lub bulionówek.Kiełbasę pokroić w cienkie plasterki,włożyć do żurku,dodać cząstki jajek.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    stasica50

    wypróbuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    nie bardzo jak dla mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !