Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować i pokroić. Wodę należy zagotować z grzybami, białą kiełbasą i przyprawami( ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy). Następnie dodać zakwas na żur wyjmując kiełbaskę. Kiełbasę pokroić na kawałki i ponownie dodać do barszczu. Do barszczu dodać przepuszczony przez praskę czosnek, sok z cytryny, sól i pieprz. Następnie dodać podsmażoną na patelni cebulkę i jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę. Barszcz podawać z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    na czym polega różnica między barszczem białym a żurkiem?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ślicznie Ci wyszedł nie mogę zgubić tak fajnego przepisu
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam taki barszczyk:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    robię podobnie i jest pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Mniam, dla mnie super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !