Sposób przygotowania

1 średnią marchewkę i 1 gruszkę obrałam i starłam na tarce jarzynowej. Skropiłam ok. 2 łyżeczkami soku z cytryny i dodałam 1 łyżeczkę miodu wielokwiatowego. Dodałam także osączone, pokrojone na mniejsze kawałki marynowane kurki - ok. 1 słoiczek 0,25l - trochę posiekanej natki pietruszki i grubego szczypioru. Całość doprawiłam lekko sosem chili i sojowym jasnym oraz olejem słonecznikowym. 3 filety ze śledzia norweskiego pokroiłam w romby i dodałam do sałatki - śledzia trzeba spróbować bo jeśli jest bardzo słony to powinno się go wymoczyć przez godzinę w przegotowanej, zimnej wodzie. 4 garść ziaren słonecznika podprażyłam na suchej patelni - połowę dodałam do sałatki - resztę zachowałam do ozdoby. Sałatkę dobrze odstawić na min. 1-2 godziny żeby smaki się przegryzły. Podałam posypaną resztą słonecznika i pestkami granatu.

Zdjęcie potrawy przygotowanej przeze mnie na konkursie na dania ze śledziem.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Bardzo mi się podoba połączenie składników - musi smakować wyśmienicie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    te Księgę można dla samych zdjęć przeglądać...
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo dziękuję! to miłe z Twojej strony, że tak piszesz :-)
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pacpaw ma rację! Zdjęcia są cudne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super zdjecia masz
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    podoba mi się
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    bardzo innowacyjne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !