Sposób przygotowania

Mięso umyć, włożyć do wrzącej wody , wyjąć, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, oprószyć pieprzem i odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Następnie obrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Mięso przełożyć do rondla dodać pokrojony boczek, skropić wodą i dusić pod przykryciem około 1,5 godz. Gdy mięso jest pół miękkie włożyć pokrojoną w krążki cebulę oraz marchew i seler pokrojone w słupki. Mięso i warzywa podlać winem, dodać koncentrat pomidorowy i dysić do miękkości. Miękką pieczeń pokroić w plastry, sos przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i surowką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Chętnie spróbowałabym
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale ciekawie się zapowiada
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    baranina to już rzadkość na naszych stołach, a dobrze przyrządzona jest wspaniałym daniem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !