Sposób przygotowania

Suche składniki połaczyłam. Mleko podgrzałam i rozpuściłam w nim drożdże odstawiłam do wyrośnięcia. Połączyłam drożdże z mlekiem z mąką i jajkiem. Wyrobiłam na gładką masę i odstawiłam na 1 godzinę pod przykryciem w ciepłe miejsce.
W rondelku rozgrzałam olej i z wyrośniętego ciasta formowałam kulki, które smażyłam z każdej strony.
Pączki wyłożyłam na ręczniku papierowym do odsączenia i posypałam cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    z reguły kupuję pączusie w cukierni, ale może skuszę się i sama zrobię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    pyszności
  • 6
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    piękne i apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Pączki uwielbiam:)
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna2114

    mmm pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    zawsze pyszne, szkoda tylko, że tak kaloryczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wyśmienite
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    zawsze mile widziane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !