Sposób przygotowania

Osoloną wodę doprowadzić do wrzenia, włożyć podzielonego na porcję kurczaka, gotować na średnim ogniu przez 15 minut, wyjąć, odsączyć. Ziarenka pieprzu lekko potłuc, wsypać na patelnie, podgrzewać na średnim ogniu jedną minutę, odstawić. Kurczaka ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia, posypać pieprzem, pokropić sosem sojowym, wódką, lub spirytusem, posypać dymką i sosem imbirowym . Naczynie przykryć przykrywką , albo folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec godzinę i 30 minut w temperaturze 190 C, skrapiając co pewien czas kurczaka wodą. Podawać na sypko z ryżem, albo ze świeżym pieczywem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    nowość i to jaka super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !