Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w kostkę, obrumienić na 2 łyżkach smalcu. Przełożyć do rondla, podlać wodą, dodać angielskie ziele, liść laurowy, oprószyć solą i dusić około 20 minut. Po tym czasie dodać drobno posiekaną cebulę, zrumienioną na pozostałym tłuszczu w którym smażyło się mięso i dusić do miękkości. Na patelni rozgrzać pozostały smalec, wymieszać z mąką i zrobić rumianą zasmażkę. Połączyć z mięsem, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietankę, rozgnieciony czosnek, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem, plackami ziemniaczanymi, ziemniakami lub ryżem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Fajny gulasz :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne mięsko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    lubię z kasza taki gulasz
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę zrobić
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszne danie. Gulasz wspaniale smakuje zarówno z ziemniaczkami, jak i z kaszą gryczaną.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !