Sposób przygotowania

z mąki,cukru waniliowego,margaryny,jajka oraz 1/3 szkl.cukruzagnieść ciasto,zawinąć w folię i schłodzić ok.1godz.następnie wylapić ciasto do tortownicy,owoce oczyścić i umyć pod bieżącą wodą,osączyć,białka ubić z pozostałym cukrem na sztywno,wymieszać białka z mąką ziemniaczaną,migdałami oraz owocami,masę wylać do tortownicy wylepionej ciastem,wyrównać wierzch i upiec w temp.170st.ok.1godz.wystudzić i posypać cukrem pudrem udekorować owocami i przybrać listkami mięty lub melisy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pychota
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Warto upiec to pyszne ciasto.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam migdały, świetny przepis, myślę że ciasto może atrakcyjnie wyglądać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !