Sposób przygotowania

Ciasto- białka ubić na sztywno z odrobiną soli. dodać żółtka i cukier. miksować na małych obrotach do uzyskania jednolitej masy bez wyczuwalnego w palcach cukru.
mąki przesiać, dodać proszek. dodawać po łyżce do jaj, miksować.

ciasto wylać na tortownicę wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą.

piec ok 30-40 minut w 180\'C.
Po tym czasie uchylić lekko piekarnik by powoli stygł. gdy piekarnik będzie już letni/chłodny wyciągnąć biszkopt. Wyjąć z torotwnicy, pozostawić do wystudzenia.

Zimny biszkopt przeciąć długim nożem na 3 krążki.

Krem przygotować wg przepisu na opakowaniu.

Krążek biszkoptu smarujemy dżemem, przekładamy kremem, posypujemy jagodami, kładziemy 2 krążek, smarujemy jak poprzednio i kładziemy 3 krążek. Teraz cały tort smarujemy kremem przy pomocy szpatułki., uważając by jagody się nie \"wplątały\" i zabarwiły tort. Gdy wysmarujemy równo cały tort, polewamy go \"w paski\" po całości letnią polewą czekoladową (najlepiej robić to za pomocą łyżki- wyjdą łądniejsze paski).

Tort schłdzić przed podaniem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !