Sposób przygotowania

W małym rondelku rozgrzać masło, włożyć umyty szczaw i dusić pod przykryciem okolo 10 minut, następnie przetrzeć przez sito. Bulion zagotować, dodać przetarty szczaw, mąkę wymieszaną z odrobiną zimnej wody, zagotować. Wlać rozmieszaną śmietanę, przyprawić do smaku. Jajka pokroić na ćwiartki, położyć na talerze, wsypać grzanki i zalać zupą. Posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    moja ulubiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Też robie tę zupe ze świezego szczawiu
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    jedna z moich ulubionych zup ... moje dziecko też ją uwielbia i nazywa \"zupą z jajkiem\" :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    zupka mojego dzieciństwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !