Sposób przygotowania

Białka z cukrem ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,wsypać do ubitych jajek, dodać aromat i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do posmarowanej tluszczem i posypanej bułką tartą tortownicy. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 40 minut w temp 180 stopni. Po ostudzeniu przekroić na 3 krążki, przełożyć kremem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    własnej produkcji najlepszy
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szybko i smacznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo lubię biszkoptowe ciasta i piekę je bardzo często, nie tylko do tortów :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !